Lieren

Net- en Kabelgeleidingssystemen

Bij Brusselle hebben we niet alleen geavanceerde lieren, maar ook op maat gemaakte systemen voor het perfect spoelen van kabels, touwen en visnetten. Onze systemen zijn ontworpen om een naadloze werking te garanderen, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

De kabelgeleidingssystemen die worden gemonteerd op of geïntegreerd zijn in de lieren zijn specifiek afgestemd op de toepassing van de lier. Door integratie met het controlesysteem van de lier is eenvoudige bediening mogelijk, waardoor de efficiëntie van de operatie met de lier wordt gemaximaliseerd.

Ingeval van brede trommels op de lier is een kabelgeleidingssysteem een vereiste zodat de kabel zich niet ophoopt aan één kant van de trommel.  Bij het ontwerpen van sleeplieren en vislieren bijvoorbeeld wordt door de Brusselle ingenieurs bepaald of een kabelgeleidingssysteem al dan niet moet worden ingetekend. Er zijn verschillende mogelijkheden, gaande van een automatisch systeem naar een manueel hydraulisch systeem. Het systeem kan worden bediend van op de brug of aan dek met behulp van joysticks.

Het geleidingssysteem kan ook als aparte unit voor de lier worden geplaatst, hetgeen voorkomt bij bestaande lieren bijvoorbeeld. Het apparaat bestaat dan uit een trolley met verticale rollen die worden verplaatst door hydraulische cilinders die op afstand bediend kunnen worden.

Regelbare snelheid

Netgeleiders tot 12 m lang

Software inclusief

Nettengeleider

Een nettengeleider of leidraam voor netten zorgt voor een vlotte op- en afwinding van de visnetten, zodat slijtage van de netten tot een minimum wordt herleid.  Bovendien verbruikt het schip minder brandstof tijdens het op-en afwinden van het net met behulp van de nettengeleider doordat er minder gemanoeuvreerd hoeft te worden tijdens de operatie.

Dit spoelsysteem is heel robuust opgebouwd om de krachten die de netten overbrengen op de geleidingsrollen te weerstaan. De netgeleider bestaat uit twee onafhankelijk regelbare, verticale rollen gemonteerd op een railsysteem.  Elke verticale rol is gemonteerd in een wagen die fungeert als netgeleidingseenheid op wielen, beschermd door een afdekking en uitgerust met een stootkussen. De bediening van de rollen gebeurt vanuit de brug of aan dek. De elektrische sturingskast en bedieningspaneel/panelen worden ook door Brusselle ontworpen en meegeleverd met het complete systeem.