Service

Het kloppend hart van Brusselle

Bij Brusselle vormt engineering de essentie van onze activiteiten. In ons studiebureau, dat het kloppend hart van de organisatie is, werken vijf ingenieurs en een toegewijde tekenaar aan de meest uitdagende projecten. Hier worden niet alleen lieren en stuurmachines ontworpen, maar worden ook berekeningen gemaakt die de kracht en nauwkeurigheid van onze producten waarborgen. Bovendien worden er innovatieve oplossingen bedacht voor servicevraagstukken en worden projecten vanaf de conceptfase tot een succesvolle afronding begeleid. De ingenieurs zijn in die mate mobiel en hands-on dat ze de bouw van een nieuwe lier bijvoorbeeld in de werkplaats aansturen of aan boord van een schip de lier of stuurmachine inspecteren en eigenhandig herstellen of reviseren al dan niet met de ondersteuning van mechaniekers in dienst van Brusselle.

Elke taak wordt met uiterste precisie uitgevoerd, waarbij zowel teken- als rekenwerk van de hoogste kwaliteit wordt verwacht. De expertise en flexibiliteit van ons team stellen ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die volledig aan de wensen van onze klanten voldoen. Of het nu gaat om het ontwerp van nieuwe lieren en stuurmachines of om het reviseren en moderniseren van bestaande systemen, wij leveren maatwerkoplossingen die aan de hoogste normen voldoen.

Door voortdurend in te spelen op veranderende markttrends, nieuwe normen en vragen op het gebied van duurzaamheid, emissie en prestaties, blijven wij onze producten en diensten continu verbeteren. Bij Brusselle zijn we trots op ons vermogen om vooruitstrevende oplossingen te bieden die onze klanten helpen om te blijven innoveren en excelleren in een dynamische markt.

Service

Streven naar Excellentie

Bij Brusselle is het leveren van eersteklas kwaliteit aan onze klanten een topprioriteit. We zijn toegewijd aan het leveren van producten en diensten waar we trots op kunnen zijn, met een onwankelbare focus op kwaliteit en betrouwbaarheid in elk aspect van ons werk.

Onze inzet voor kwaliteit begint bij de zorgvuldige selectie van onderdelen en wisselstukken, waarbij we streven naar niets minder dan het beste voor onze klanten. Elk onderdeel wordt grondig getest en gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het voldoet aan onze strenge normen voor prestaties en duurzaamheid. Te verspanen en te machineren onderdelen zoals ringen, assen, pennen en bussen, zo ook tandwielen en tandwielkasten komen er bij Brusselle niet in zonder dat ze vergezeld gaan van een materiaalcertificaat. Gelaste onderdelen zijn steeds voorzien van lascertificaten. Onderdelen voor essentiële machines aan boord van een schip, zoals de ankerlieren en een stuurmachine ondergaan het volledige keuringsproces van plan approval bij nieuwe machines over afname in ons atelier naar certificatie tijdens een FAT (‘Factory Acceptance Test).

Elke dag streven we ernaar om de reputatie van het “Brusselle” label hoog te houden en onze belofte van kwaliteit na te komen in elk aspect van ons werk, van ontwerp tot productie en service. Onze toewijding aan kwaliteit wordt bevestigd door ons ISO 9001-certificaat, dat ons voortdurende streven naar uitmuntendheid in engineering, uitvoering en kwaliteitsbewaking erkent en ondersteunt.

Het nastreven van kwaliteit vereist niet alleen inspanning van het eigen team, maar ook van onze partners. We streven ernaar om sterke en langdurige relaties op te bouwen met onze leveranciers, agenten, installateurs, certificeringsinstanties en servicepunten, gebaseerd op wederzijds respect en zorgvuldige aandacht voor detail.

Dankzij onze jarenlange expertise, flexibiliteit en nauwe samenwerking met onze partners zijn we bij Brusselle in staat om een kwalitatief hoogstaand en concurrerend aanbod te leveren aan de wereldwijde maritieme markt, altijd in overeenstemming met de geldende regelgevingen en de specifieke eisen van onze klanten.

Service

Betrouwbare onderdelen voor langdurige continuïteit

Bij Brusselle gaan we tot het uiterste om de kwaliteit van elk onderdeel te waarborgen, of het nu door ons ontworpen is (zoals ventielblokken, gietstukken, lasconstructies) of zorgvuldig geselecteerd (zoals elektromotoren, lieraandrijvingen, pompen). Elk onderdeel ondergaat een grondige kwaliteitscontrole, waarbij we materiaalcertificaten en classificatiegoedkeuringen verifiëren op verzoek. Zowel de afmetingen van onze aangekochte basismaterialen als de bewerkte en gemachineerde stukken worden nauwkeurig geïnspecteerd om te verzekeren dat ze voldoen aan de specificaties van onze ingenieurs.

Zelfs voor machines die 30 jaar oud zijn, blijven Brusselle-onderdelen beschikbaar. Als een onderdeel verouderd is of uit productie, zoeken we naar een hedendaags alternatief met behulp van onze technische kennis en archieven. Zo garanderen we dat onze klanten altijd operationeel blijven met hun Brusselle machines.

Onze wisselstukken voor stuurmachine-uitrustingen, zoals hydraulische cilinders en stuurkleppen, ondergaan rigoureuze tests in onze montageruimtes om te voldoen aan de hoogste klassevoorschriften.

Wisselstukken voor lieren, waaronder rembanden, tandwieloverbrengingen en gegoten stukken, zijn nauwkeurig vervaardigd volgens het originele ontwerp. Indien nodig worden ze getest (bijvoorbeeld rem- en frictiecilinders) en voorzien van de vereiste certificaten.

Service

Snelle en flexibele revisie en herstelling wereldwijd

Bij Brusselle streven we naar uitmuntendheid in revisie en herstelling om ervoor te zorgen dat uw apparatuur en machines optimaal blijven presteren, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Met een wereldwijd servicebereik tot in Zuid-Afrika, Singapore, de Bahama’s, China,.. staan we klaar om aan Brusselle machines te werken.

De reactiviteit en flexibiliteit in revisie en herstelling worden mogelijk gemaakt door onze sterke partnerships met aandeelhoudende firma’s Gardec en DMG Holland. Brusselle kan techniekers en mechaniekers van de partners samen met de eigen ingenieurs en techniekers op pad sturen om uitgebreide herstellingen, revisies en overhauls op korte termijn uit te voeren. Brusselle, evenals de partners, hechten veel belang aan overleg en voorbereidende gesprekken met de klant en betrokken werven. Tijdens een droogdokking bijvoorbeeld is een soepele uitvoering van het revisieproject uiterst belangrijk en daarom moet op voorhand een en ander worden afgestemd, zoals de veiligheidsvoorschriften, vergunningen, beschikbaarheid van hand- en spandiensten en gereedschappen.

Ons ervaren team van servicemonteurs en ingenieurs staat paraat voor nazicht, onderhoud en reparatie van mechanische, hydraulische, elektrische en pneumatische systemen. Of het nu gaat om routineonderhoud, complexe revisies of dringende reparaties, wij zorgen voor een professionele en efficiënte service, ongeacht de locatie van uw vaartuig. Onze BOSIET-gecertificeerde service ingenieurs en ons technisch team staan ter beschikking om aan boord van de vaartuigen in volle zee te komen.

Voor revisie van lieren en stuurmachines kunnen onze experts aan boord van het schip komen om onderhoud uit te voeren en problemen op te lossen. Echter, in het geval dat een volledige overhaul van de betreffende machine vereist is, wordt dit bij voorkeur uitgevoerd in de werkplaatsen van Brusselle te Zeebrugge. Op deze manier kunnen we zorgen voor een grondige en uitgebreide revisie, met gebruik van alle benodigde apparatuur en expertise.

Service

Deskundige inbedrijfstelling en betrouwbare ondersteuning

Bij Brusselle Carral Marine streven we ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die perfect aansluiten op de behoeften van onze klanten. Ons BCM team beschikt over de expertise en flexibiliteit om deze oplossingen te bedenken, te ontwerpen en vervolgens in de praktijk te brengen.

Bij de verkoop van nieuwbouw stuurmachines en lieren, maar ook voor nieuwe netgeleidingsystemen en machineonderdelen vertrouwen de klanten van Brusselle vaak op de expertise van onze ingenieurs om de machines in bedrijf te stellen en de commissioning op zich te nemen. Op deze manier kunnen we een vlotte opstart garanderen. Onze service ingenieurs staan paraat om deze taken uit te voeren, terwijl we ook de specialisten van leveranciers en partners inschakelen om de benodigde expertise en knowhow aan boord te brengen tijdens de implementatie, bijvoorbeeld van elektrische kasten en sturingsunits. Ook tijdens de finale testen op zee, tijdens de ‘sea-trials’ kan gerekend worden de ondersteuning van Brusselle indien gewenst.

Voor een nieuwbouwmachine die verzonden wordt vanuit onze werkplaats, ondergaat deze standaard een onbelaste tests en een Factory Acceptance Test (FAT). Na een grondige laatste inspectie wordt op elke stuurmachine en elke lier een identificatieplaatje aangebracht, waarop het unieke serienummer (FN) vermeld staat. Dit bevestigt dat het artikel voldoet aan de strenge kwaliteitscontroles van “Brusselle”. Bovendien heeft elke machine zijn eigen technisch dossier, waarin eventuele aanpassingen tijdens de levenscyclus worden geregistreerd aan de hand van het serienummer (FN). Dit registratiesysteem zorgt voor een consistente en nauwkeurige dienst na verkoop, waarbij processen worden gedocumenteerd en servicegegevens worden bijgehouden. Tijdens elke stap van het proces dat leidt tot een nieuwbouw Brusselle machine wordt rekening gehouden met de levenscyclus en de herstelbaarheid in de toekomst met als doel de levensduur te maximaliseren en de ‘total cost of ownership’ te beperken.