Historiek

Brusselle BCM

1929: Oprichting van Werkhuizen
André Brusselle

In juni 1929 werd het bedrijf “Werkhuizen André Brusselle” opgericht en vestigde het zich aan de kaaien te Nieuwpoort. In 1929 was het bedrijf vooral gespecialiseerd in de fabricatie van compacte vislieren bestemd voor de Belgische vissersboten varend op de havens van onder andere Nieuwpoort, Oostende en Zeebrugge. De vislieren van Brusselle kregen de commerciële naam “Neptune-lieren”.

1957: Nieuwe bedrijfsnaam:
Brusselle Marine Industries

Tijdens de jaren ‘50 werden ook grote vislieren aan het productenassortiment toegevoegd. In 1957 veranderde de naam van het bedrijf naar Brusselle Marine Industries. Tijdens de jaren ‘50-’60 werden eveneens scheepsdekapparatuur zoals hydraulische ankerlieren en stuurmachines ontwikkeld en geleverd.

2008: Verkoop aan een Nederlandse investeringsgroep

In 2008 werd Brusselle Marine Industries aan een Nederlandse investeringsgroep verkocht. Brusselle bleef verder het zelfde assortiment betrouwbare producten leveren, waarbij in de periode 2007-2012 een aantal zeer grote projecten werden verwezenlijkt.

2014: Verhuis naar Zeebrugge

In 2014 verkocht de Nederlandse investeringsgroep de engineering en projectkennis aan het huidige bedrijf “Brusselle Carral Marine”, opgericht in Zeebrugge. Slechts een beperkt aantal productiemachines en –uitrustingen werden overgekocht door de huidige aandeelhouders.

Ontwerp en naverkoop werden verdergezet, terwijl productie gereorganiseerd werd door de aandeelhoudersbedrijven en nieuwe partners. Het volledig ondertussen ontstane productgamma, wisselstukken en service naverkoop worden blijvend aangeboden.

2021: Brusselle en de Gardec group

De integratie binnen de Gardec Group wordt verder uitgebreid. Waar Gardec sinds 2014 samen met Brusselle ondersteunende diensten zoals HR, IT en boekhouding verzorgt, wordt nu ook het marketingplan in nauw overleg uitgestippeld. Marketing en communicatie worden gezamenlijk aangepakt en uitgevoerd, vooral tijdens beurzen en evenementen. Als partners en directe buren in de haven van Zeebrugge benutten Brusselle en Gardec hun nabijheid ten volle om hun troeven en de synergie tussen de bedrijven nog effectiever te demonstreren.

Missie & visie

Hier blinken we in uit

Missie

Het streven naar kwaliteit start bij het engineering team van wie uiterst nauwkeurig teken- en rekenwerk wordt verwacht. De expertise en flexibiliteit van het BCM team maken het mogelijk oplossingen op maat van de klant uit te denken, uit te tekenen en concreet in de praktijk te brengen. Zowel voor nieuwe lieren en stuurmachines als voor revisies en overhauling van lieren en stuurmachines worden oplossingen op maat uitgewerkt. Op deze manier kan ingespeeld worden op de steeds evoluerende markt, normen, duurzaamheidsvragen, emissie en performantie vereisten.

Een eerste klas service bieden aan onze klanten is waar wij toegewijd aan werken, met trots voor het geleverde product en dienst. Zo gaat er heel wat aandacht naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van de gebruikte onderdelen en de wisselstukken.

Wij streven er dagdagelijks naar om het “Brusselle” label eer aan te doen en de erkenning voor de “Brusselle” kwaliteit te vervullen in ontwerp, productie en service. Onze kwaliteit wordt bevestigd door het ISO 9001 certificaat dat het streven naar goede engineering, uitvoering en kwaliteitsopvolging monitort.

Kwaliteit nastreven vergt inspanning van het BCM team, maar ook voor de partners wordt de lat hoog gelegd. De partnerships worden met de nodige zorg en wederzijds respect verder uitgebouwd, zowel met leveranciers als agenten, installatie-firma’s, certificeringsfirma’s en service punten.

Dankzij de jarenlange expertise, flexibiliteit en partnerships is BCM in staat een kwalitatief en competitief aanbod te brengen naar de wereldwijde maritieme markt en dit steeds conform de geldende regelgevingen en eisen van de klant.

Oplossingen op maat met jarenlange expertise

Visie

Het doel van BCM is om als betrouwbare partner binnen de maritieme sector te worden ervaren en aanbevolen.

Verder uitgroeien tot de Preferred Partner van de wereldwijde rederij, scheepswerven en havenbedrijven voor middelgrote tot grote lieren (trekkracht van 50 tot 2.500 kN) en elektro-hydraulische stuurmachines (roerkoppel van 30 tot 3.000 kNm) van hoge kwaliteit, en dit zowel voor nieuwbouw als voor revisie en service werkzaamheden.

Het kwaliteitsbeleid maakt een fundamenteel onderdeel uit van het algemene bedrijfsbeleid. We streven naar een continue verbetering van de uitgevoerde processen, naar een hoge personeelstevredenheid en hoge klantentevredenheid.

Team

Leer ons team kennen

Jochen Cobbaert
Ingenieur stuurmachines
Operationeel verantwoordelijke

Joeri Cobbaert
Commercial operations & marketing

Marino Colautti
Ingenieur lieren

Gilles Vandenbroele
Service ingenieur

Benoit Sercu
Ingenieur lieren en stuurmachines

Julie De Baerdemaeker
HR & marketing

Partnership

Groeien met betrouwbare partners

Brusselle en de bedrijven Gardec (Zeebrugge) en DMG Holland BV (Ijmuiden) werken nauw samen, onder andere om te garanderen dat de lieren en stuurmachines op de juiste wijze op het schip van de klant worden geïnstalleerd. DMG Holland BV en Gardec, beide VCA gecertificeerd, treden bovendien op als officieel servicepunt voor Brusselle lieren en stuurmachines.

Dankzij de partnerships slaagt Brusselle erin om kort op de bal te spelen en snel te reageren voor dringende herstellingen.

Gardec

Gardec, gevestigd in Zeebrugge, is een van de grootste scheepswerven langs de Belgische kust. Gardec is gespecialiseerd in reparatie, onderhoud en renovatie van vaartuigen van diverse soorten en maten. Met een focus op engineering, lassen en mechanica, streeft Gardec ernaar een hooggekwalificeerde servicepartner te zijn voor zowel offshore als onshore constructies.

Naast service (24/7) en herstellingen realiseren ze ook complete nieuwbouwprojecten, waaronder zware metaalconstructies, nieuwbouw van machinekamers, afbouw van schepen, de bouw van pontons en industriële constructies, evenals offshoreprojecten.

Gardec is al meer dan 25 jaar de officiële ABC-agent en voert jaarlijks tientallen onderhoudsinterventies uit op schepen met ABC-motoren.

www.gardec.be

DMG Holland

DMG Holland BV is sinds 1963 actief in de industrie en scheepvaart en heeft de capaciteit en de kwaliteit in huis voor de bouw, montage, onderhoud en reparatie van leidingwerk, appendages, pompen, tandwielkasten, transportbanden, laad- en loskranen en lieren. In de maritieme sector betaalt DMG Hollands efficiëntie en effectiviteit zich uit, want een schip moet zo snel als mogelijk de vaart of zee terug.

www.dmgholland.com