In de afgelopen decennia heeft Brusselle stuurmachines met dubbelwerkende cilinders ontwikkeld. Deze apparaten zijn compact en de cilinders zijn volledig redundant. Dit type apparaat kan zowel in een hydraulische uitvoering (PTO) als in een elektro-hydraulische uitvoering worden geleverd. Er zijn modellen beschikbaar voor schepen met 1 roer en voor meervoudige roerconfiguraties, waarbij een verbindingsstang de 2 jukken mechanisch met elkaar verbindt.

Dit type stuurmachine kan koppels tot 800 kNm leveren en roerstanden tot 2 x 65° behalen. Bovendien voldoen alle machines aan de voorschriften van de classificatie die van toepassing is op het betreffende vaartuig (BV, LROS, DNV, GL, CCS…).

Alle stuurmachines kunnen worden uitgerust met diverse optionele uitbreidingen, zoals elektrische starterskasten, bedienings-, controle- en alarmsystemen, en ingebouwde bovenste roeraslagering, elektrische roerstandaanwijzers, enz.

De stuurmachines worden ontworpen voor containerschepen, cargo schepen, tankers, baggerboten, passiegiersvaartuigen, Ro-Ro schpen, sleepboten, …

Terug naar overzicht