De conventionele Brusselle stuurmachines, uitgerust met enkelwerkende cilinders, genieten een zeer betrouwbare reputatie op het gebied van stevigheid, duurzaamheid en kwaliteit. Er zijn installaties beschikbaar voor een enkel roer en voor meervoudige roerconfiguraties. Ze kunnen geleverd worden in zowel handmatige versies met hydraulische ondersteuning voor kleinere vaartuigen, als in hydraulische (PTO) en elektrisch-hydraulische versies voor grotere vaartuigen.

Voor vaartuigen waar de ruimte in de stuurmachinekamer beperkt is, bieden we een compacte stuurmachine aan, met geïntegreerde hydraulische unit en een ingebouwde bovenste aslagering van het roer. Alle stuurmachines kunnen worden uitgerust met diverse optionele uitbreidingen, waaronder elektrische starterskasten, bedienings-, controle- en alarmsystemen, elektrische roerstandaanwijzers, enz.

Dit type stuurmachine kan koppels tot 2500 kNm leveren en roerstanden tot 2 x 45┬░ behalen. Bovendien voldoen alle machines aan de voorschriften van de classificatie die van toepassing is op het betreffende vaartuig (BV, LROS, DNV, GL, CCS…).

Terug naar overzicht