De hydraulische units of powerpacks, vaak afgekort als HPU worden op maat gemaakt voor alle soorten stuurmachines van Brusselle, en steeds in overeenstemming met de toepasselijke classificatiereglementen (BV, LROS, DNV, GL, CCS…). Wanneer elektrisch aangedreven pompen zijn geïnstalleerd, kunnen elektrische starterskasten worden voorzien. Deze starterskasten omvatten bedieningen voor het starten/stoppen van de pompen en behandelen de gewenste alarmen.

De powerpack omvat 2 hydraulische pompen elk aangedreven door een elektro motor voorzien van stilstandsverwarming, kleppenblokken, overdrukventielen, dubbele of triple olietank (volledig redundant) met verschillende compartimenten, bijhorende filters, alarmen, kleppen, …

In de meeste gevallen voorziet Brusselle ook in de starterskasten voor de pompen. De kasten zijn zo uitgerust dat ze instaan voor het starten en stoppen en voor de alarm signalen, maar dit is exclusief de bediening van de kleppen en integratie met het Follow Up systeem en de auto- en gyropilot. De kasten kunnen als aparte units worden meegeleverd of op het frame van de powerpack worden geïnstalleerd.

Terug naar overzicht