Activiteiten

Robuuste elektro-hydraulische stuurmachines

De geavanceerde stuurmachines en powerpacks van Brusselle, ontworpen voor betrouwbaarheid en optimale prestaties zijn robuust en voldoen aan de klasse-vereisten die gepaard gaan met systemen die het roer van een zeevarend schip aansturen. Onze stuurmachines, verkrijgbaar met zowel enkel- als dubbelwerkende cilinders, zijn compact en worden geleverd met de bijpassende hydraulische units die op maat worden gemaakt.

Action Arrow

Elektro-hydraulische stuurmachines met dubbelwerkende cilinder

In de afgelopen decennia heeft Brusselle stuurmachines met dubbelwerkende cilinders ontwikkeld....

Elektro-hydraulische stuurmachines met dubbelwerkende cilinder

In de afgelopen decennia heeft Brusselle stuurmachines met dubbelwerkende cilinders ontwikkeld. Deze apparaten zijn compact en de cilinders zijn volledig redundant. Dit type apparaat kan zowel in een hydraulische uitvoering (PTO) als in een elektro-hydraulische uitvoering worden geleverd. Er zijn modellen beschikbaar voor schepen met 1 roer en voor meervoudige roerconfiguraties, waarbij een verbindingsstang de 2 jukken mechanisch met elkaar verbindt.

Dit type stuurmachine kan koppels tot 800 kNm leveren en roerstanden tot 2 x 65° behalen. Bovendien voldoen alle machines aan de voorschriften van de classificatie die van toepassing is op het betreffende vaartuig (BV, LROS, DNV, GL, CCS…).

Alle stuurmachines kunnen worden uitgerust met diverse optionele uitbreidingen, zoals elektrische starterskasten, bedienings-, controle- en alarmsystemen, en ingebouwde bovenste roeraslagering, elektrische roerstandaanwijzers, enz.

De stuurmachines worden ontworpen voor containerschepen, cargo schepen, tankers, baggerboten, passiegiersvaartuigen, Ro-Ro schpen, sleepboten, …

Action Arrow

Elektro-hydraulische stuurmachines met enkelwerkende cilinder

De conventionele Brusselle stuurmachines, uitgerust met enkelwerkende cilinders, genieten een zeer...

Elektro-hydraulische stuurmachines met enkelwerkende cilinder

De conventionele Brusselle stuurmachines, uitgerust met enkelwerkende cilinders, genieten een zeer betrouwbare reputatie op het gebied van stevigheid, duurzaamheid en kwaliteit. Er zijn installaties beschikbaar voor een enkel roer en voor meervoudige roerconfiguraties. Ze kunnen geleverd worden in zowel handmatige versies met hydraulische ondersteuning voor kleinere vaartuigen, als in hydraulische (PTO) en elektrisch-hydraulische versies voor grotere vaartuigen.

Voor vaartuigen waar de ruimte in de stuurmachinekamer beperkt is, bieden we een compacte stuurmachine aan, met geïntegreerde hydraulische unit en een ingebouwde bovenste aslagering van het roer. Alle stuurmachines kunnen worden uitgerust met diverse optionele uitbreidingen, waaronder elektrische starterskasten, bedienings-, controle- en alarmsystemen, elektrische roerstandaanwijzers, enz.

Dit type stuurmachine kan koppels tot 2500 kNm leveren en roerstanden tot 2 x 45° behalen. Bovendien voldoen alle machines aan de voorschriften van de classificatie die van toepassing is op het betreffende vaartuig (BV, LROS, DNV, GL, CCS…).

Action Arrow

Powerpacks van de stuurmachine

De hydraulische units of powerpacks, vaak afgekort als HPU worden op maat gemaakt voor alle soorten...

Powerpacks van de stuurmachine

De hydraulische units of powerpacks, vaak afgekort als HPU worden op maat gemaakt voor alle soorten stuurmachines van Brusselle, en steeds in overeenstemming met de toepasselijke classificatiereglementen (BV, LROS, DNV, GL, CCS…). Wanneer elektrisch aangedreven pompen zijn geïnstalleerd, kunnen elektrische starterskasten worden voorzien. Deze starterskasten omvatten bedieningen voor het starten/stoppen van de pompen en behandelen de gewenste alarmen.

De powerpack omvat 2 hydraulische pompen elk aangedreven door een elektro motor voorzien van stilstandsverwarming, kleppenblokken, overdrukventielen, dubbele of triple olietank (volledig redundant) met verschillende compartimenten, bijhorende filters, alarmen, kleppen, …

In de meeste gevallen voorziet Brusselle ook in de starterskasten voor de pompen. De kasten zijn zo uitgerust dat ze instaan voor het starten en stoppen en voor de alarm signalen, maar dit is exclusief de bediening van de kleppen en integratie met het Follow Up systeem en de auto- en gyropilot. De kasten kunnen als aparte units worden meegeleverd of op het frame van de powerpack worden geïnstalleerd.