Lieren

Meerlieren en kaapstanders

Meerlieren zijn een essentieel onderdeel aan boord van een schip voor het aanmeren van een schip.

Het ontwerp en de uitvoering worden strikt uitgevoerd in overeenstemming met de aanmeervereisten van het schip. De lieren kunnen worden geleverd met enkelvoudige of meervoudige trommel. De meerlier wordt meestal voorzien van een verhaalkop en vaak gecombineerd met een ankerlier.

Brusselle meerlieren zijn leverbaar in een breed scala aan uitvoeringen, met trekkrachten variërend van 50 kN tot 500 kN.

Diverse automatiserings- en afstandsbedieningsfuncties kunnen eveneens worden opgenomen.

Deining, getijden en wind vereisen regelmatige bijstelling van de lengte van de meertros. Dit kan handmatig of automatisch worden uitgevoerd, waarbij de kracht constant blijft en de trommel continu op de motor aangesloten blijft. De kracht op de kabel wordt ingesteld op het gewenste koppel en dit vanaf de brug. Ondanks constante spanning kunnen windkrachten het schip nog steeds laten afdrijven.

Optie CT:
‘Constant Tensioning’

Trekkracht meerlier:
5 tot 50 Ton

Trekkracht kaapstander:
4 tot 30 Ton

Kaapstanders

Kaapstanders worden gebruikt voor het verslepen van lasten, het binnenloodsen van een schip in de sluis, het aanmeren,..

Kaapstanders, hoofdzakelijk bestaande uit een verhaalkop en een aandrijving, worden aan boord of aan wal gebruikt. De bediening is eenvoudig: halen, vieren, noodstop.

Wij kunnen elektrische of hydraulische kaapstanders leveren met een nominale trekkracht van 4 tot 300 kN.

Naast het standaard verticale gamma kunnen we ook horizontale versies ontwerpen en leveren, evenals meer gespecialiseerde modellen. Kaapstanders van het planetaire type zijn ook beschikbaar.