Lieren

Vislieren

Stap binnen in de wereld van Brusselle’s trawllieren, waar innovatie en kracht samenkomen. Onze trawllieren zijn verkrijgbaar in een scala aan uitvoeringen, aangedreven door zowel hydraulische als elektrische systemen, en bieden een nominale trekkracht variërend van 20 kN tot 600 kN.

Of het nu gaat om bestaande boomkorvissers of splinternieuwe industriële trawlers, bij Brusselle leveren we maatwerk trawllieren die zijn ontworpen voor specifieke toepassingen, zoals bodemvisserij, pelagische trawlvisserij, boomkorvisserij of ringzegenvisserij.

Onze trawllieren kunnen worden gebouwd in monoblok- en splituitvoeringen, met trommels in conventionele of multi-drum opstellingen, en zelfs in watervalconfiguraties. Maar daar stopt het niet. Brusselle biedt een volledig assortiment aan hulplieren, waaronder bokkentrommels, talietrommels en kuilapparatuur. Met opties zoals klauw- of frictiekoppelingen, trommelremmen, en diverse afstandsbedieningen, kan de vislier worden geconfigureerd zoals de reder het wenst.

1 trommel of multi-drum

Nominale trekkracht tot 600 kN

Versie met 2 motoren mogelijk

Onze trawllieren zijn ontworpen met het oog op de toekomst, waarbij mechatronica een cruciale rol speelt. Onze nieuwste systemen integreren geavanceerde controles en automatische bediening om ervoor te zorgen dat de netten gelijkmatig worden gesleept, zelfs onder veranderende golfomstandigheden.

Maar het draait niet alleen om prestaties; bij Brusselle streven we naar duurzame visserijpraktijken. Met oplossingen zoals twin-rig visserij, waarbij twee gelijke netten worden gebruikt, weet de visserij de impact op het milieu te verminderen. Twin-rig vissen is vooral interessant voor kotters met een kleiner vermogen en eurokotters.  De twin-rig lieren worden geïnstalleerd op nieuwe en op bestaande kotters.